Selasa, 30 Oktober 2012

0
Komen

BAHAYA RADIASI MELALUI TELEFON BIMBIT...!!!!

~ ( Adakah telefon bimbit membahayakan? )
Beberapa penyelidikan telah menunjukkan sinaran frekuensi radio daripada antena telefon bimbit "menyebabkan kerosakan genetik dalam darah manusia"
sementara satu kajian kes lagi mendapati "peningkatan statistik yang signifikan" bagi tumor otak neuro-epitelium di kalangan pengguna telefon bimbit.


~ ( Apakah kesan-kesan bahaya daripada penggunaan telefon bimbit yang terlalu kerap?)
Banyak pengguna mengadu bahawa telefon mereka terasa hangat dan mereka mengalami tanda-tanda seperti sakit kepala, kelesuan, kebas dan kehilangan ingatan. Ada telefon bimbit yang lebih menjana haba daripada yang lain. 


Dalam satu kajian terhadap remaja di bawah 16 tahun, saintis di Eropah melaporkan kehilangan memori jangka pendek (sehingga 50 minit) boleh berlaku selepas menggunakan telefon bimbit.

Bahaya teknologi wayarles mungkin lebih tragik daripada kesan rumah hijau. Sinaran telefon bimbit boleh mengakibatkan kerosakan genetik.
Malah, penggunaan secara sederhana teknologi komunikasi mudah alih ini masih boleh meningkatkan risiko tumor otak secara mendadak.~ ( Barah Otak Dikaitkan Dengan Penggunaan Telefon Bimbit di Kalangan Anak Muda )
Sekumpulan saintis antarabangsa menyeru Kanada dan negara-negara lain untuk menggubal standard keselamatan yang lebih ketat terhadap penggunaan telefon bimbit selepas didapati risiko menghidap tumor malignan otak melonjak lima kali ganda dalam kanak-kanak yang mula menggunakan telefon bimbit sebelum usia 20.(Sumber dari 'Canwest News Service | Oleh: Sarah Schmidt - 03/22/09)
BAHAYANYA....SEDANGKAN HARI2 SEMUA KITA MENGGUNAKANNYA....
BUKAN HANYA MELALUI TELEFON...RADIASI JUGA DISEBABKAN DARIPADA ASTRO,KOMPUTER,WIFI,MICROWAVE DAN BANYAK LAGI.....


Jom Dapatkan Bio Velocity Sleep Mate Untuk Keluarga Tersayanggg!!!

Call/SMS/WhatsApp me at 0167966598
or 
PM me at Facebook: Anna Surie


Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm

Tiada ulasan:

Catat Ulasan