Ahad, 27 Januari 2013

0
Komen

PROMOSI TINGGAL 3HARI SAHAJA LAGI!!!!

Salam Semua Sahabat...
Selamat Malam...mmmm..pagi dh pun...
PROMOSI HEBAT TINGGAL 3HARI SAHAJA LAGI...

PEMBELIAN SEMUA PRODUK DENGAN HARGA AHLI...
PEMBELIAN SECARA SET..FREEGIFT
 TERBAIKK..TINGGAL BERAPA SET JE LAGI..

CEPAT DAPAT KAN SEKARANG...KEEMASAN INI...
Tahniah kepada yang telah membuat tempahan..Anda pembeli yang bijak...

Tinggal 3 jer lagi
Tinggal 3 jer lagi
Tinggal 1 jer lagi

CEPATTTTT.....DURIAN RUNTUH NI....INI SALE YANG TAK AKAN DAPAT DIWAKTU LAIN DAN DI TEMPAT LAIN.....JANGA LEPASKAN PELUANG KEEMASAN INI...



Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm
27
Komen

LUMINEZ+ Brightening Series


APA ITU LUMINEZ+??

Luminez adalah siri pencerahan kulit yang terdiri dari lima komponen iaitu :
- Brightening Mousse Cleanser
- Brightening Toner
- Brightening Cream SPF 30
- Brightening Night Cream
- Brightening Eye Gel

Bahan utama dalam Luminez+ ialah Ekstrak akar Dioscorea Villosa

Apakah kelebihan Luminez+??
1) Tidak mengandungi bahan kimia merbahaya 
seperti hidrokuinon, paraben, minyak mineral 
dan SLS (Sodium Laurel Sulfat).
2) Non Komedogenik iaitu tidak menyebabkan 
jerawat.
3) Teknologi Nano-Liposom memberi penyerapan 
yang pantas dan sampai secara terus ke dalam 
kulit.

Bagaimana Cara Kerja Luminez??
Luminez diformulasi untuk mendapat tona kulit yang sekata dan mengurangkan kemunculan pigmentasi melalui dua cara iaitu:

Melambatkan pengeluaran melanin
Meminimumkan kemunculan pigmentasi kulit yang sedia ada dengan mengurangkan kadar oksidasi melanin.

Aksi Pencerahan No 1:
Ekstrak akar Dioscorea Villosa kaya dengan Phitohormon iaitu Diosgenin. Diosgenin menyekat penghasilan melanin.

Aksi Pencerahan No 2:
Nano White menyekat aktiviti enzim tyrosinase dan keaktifannya. Nano White adalah selamat dan ramuan hebat ini menghalang dan mengurangkan pigmentasi. Kombinasi agen pencerahan dari ekstrak Berberi dan antioksidan yang menggunakan penghantaran Teknologi Liposama liposom.

Aksi Pencerahan No 3:
Generasi baru penapis UV yang tidak berminyak bersama titanium oksida dan iron oksida. Tidak berminyak dan larut air serta mudah diserap. Sesuai untuk semua jenis kulit.

Aksi Penganjalan:
Stem cell Apple SwissPhytoCellTec Malus Domestica merupakan bahan aktif yang diekstrak di dalam bentuk liposom melewatkan proses penuaan dan mengurangkan kedutan.


KENAPA GUNA LUMINEZ?
Luminez+ menggabungkan teknologi terkini dalam inovasi penjagaan kulit dengan hanya menggunakan bahan-bahan istimewa untuk kulit yang halus, lembut dan berseri.

Luminez+ adalah kemajuan besar di dalam siri penjagaan kulit untuk memberikan anda satu pengalaman kulit sempurna yang tidak dapat dilupakan.

TEKSTUR LEMBUT & HALUS
Teknologi nano-liposom membenarkan rumusan perlindungan kulit untuk meresap masuk kedalam kulit. Kulit diperbaharui lalu menjadikannya cantik berseri.

Asas yang tidak berminyak, diperbuat daripada bi-fasa air-minyak untuk meminimumkan ketidakselesaan kulit.

Teknologi nano-liposom untuk memberikan penyerapan yang pantas dan sampai secara terus ke dalam kulit.

TANPA BAHAN KIMIA BERBAHAYA

Tanpa hidrokinon
Tanpa Paraben
Tanpa Minyak Mineral
Tidak diuji ke atas haiwan
Tidak komedogenik
Tanpa Laurel Sulfat (SLS)




Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm

Sabtu, 26 Januari 2013

0
Komen

MINERAL COFFEE ..JOW SECAWAN!!!

JOM SECAWAN KOPI MINERAL!!
KITA BACA APA KATA DR SAFINAT TENTANG KOPI YANG BESTT DAN BAGUS UNTUK KESIHATAN INI...


Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm
0
Komen

BB PLUS COLLAGEN KULIT LEBIH LICIN DAN CERAH

Sharing from Sis Nor hidayah;

SELEPAS PENGGUNAAN TAK SAMPAI SEBULAN BB PLUS COLLAGEN...BIJI2 YANG DAH LAMA BERTUMPU KAT PIPI TU HILANG DAN KULIT LEBIH CERAH DAN LEMBUT..ALHAMDULILLAH..TENKIU ALLAH..TENKIU BB PLUS COLLAGEN




Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm
0
Komen

Bio Velocity Sleep Mate boleh tingkatkan Aura!!! Boleh jadi pelaris..betul ke??

Anna nak share dengan sahabat testimoni keajaiban bio velocity sleep mate
Sharing dr Sis Murni Zuriati 

Salam Jumaat, penghulu segala hari.... Harini sy happy sgt!! Kenapa? Sblum sy selalu dengar orang bercerita ttg aura....mcm2 produk utk tingkatkan aura.tp sy x amik port sgt sbb bkn x percaya,tp sy ni pemalas...nk kn gn minyak la, mndi la..huhu...so, not me!!
Tp bila sy dpt tau ttg sleep mate BVSM, tidur je bole tngkatkan aura,sy still xbeli lg... tp dh terpngaruh! Pastu stat kuar citer dr kawan2 yg dh guna BVSM ni.
1) Ade seorg rakan biz partner sy, contractor, mcm2 contract masuk sejak gn BVSM selama sebulan..
2) Pastu seorg pengusaha restoran plak, br 1 malam guna, esoknya makanan yg xpernah habis, licin licau! Sebelum ni katanya restorannya di tutup pandangan, tak berapa ada orang datang
dan mcm2 lg la...
Akhirnya sy pun beli dan guna mlm td...U know what? Pagi ni menderu2 sales masuk!! Biz partner yg dh lama meniaga suam2 pn masuk sales beribu2 pagi. .OMG manyak syiokk!!! Tq Allah....Badan sy yg sakit akibat terjatuh semlm pun terus ok pg ni... Alhamdulillah....

So utk frens out there, especially yg ade biz, must try this awesome stuff!!! biz online pun bole guna tau.... Ni sy tunjuk photo aura sy yg mmg kebtulan pegi course DAO n test aura. Aura saya meningkat dr 40% ke 80% hnya selepas tidur diatas BVSM 1 malam!!!





Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm

Jumaat, 25 Januari 2013

0
Komen

BVSM MENJIMATKAN MINYAK KERETA?? BIAR BETULL??



Semasa kelas coaching Selasa malam lepas, konsultan baru CDM Lin, Pn Norasyikin UTM Ummu Nur kata 'ada sesuatu yg pelik berlaku, saya isi minyak penuh tank hari Sabtu, malamnya sy ambik 2 BVSM dari akak letak je dalam bonet kereta ...ahad kami memang ke senai, tmn u, senai ke sana sini, pastu sampai malam ni meter tu tak turun..masa tu dah pelik...isnin kerja macam biasa, suami bawa kereta ke office di Senai, then sampai selasa malam ni masih tak gerak meter tu....Tadi katanya, Rabu tengahari baru gerak sikit tak smpai 1 takuk lagi... 

Selepas tu leader saya Norlidah Nordin pun kata ...' Laa...baru perasan patutla, biasanya kalau sampai sekian sekian jumlah KM perjalanan dah kena tuang minyak, tapi dah 2 minggu duit minyak jimat, mmg perasan tapi takle terpikir sebab tu... sy mmg maintain 3 BVSM letak dalam kereta'

Then saya pulak kata.. ' Sy mmg perasan sb sy kan suka buat testing2 ni..(hahaha...once a researcher, always a researcher).. Kereta Myvi sy kalau terlupa isi minyak dan nak abis minyak tu dia akan tersekat2 beberapa km pastu akan mati enjin. So kalau dah tersekat2 tu kalau sy g tuang minyak RM70 (tank kosong asalnya). Tapiiii... baru2 ni, meter dah kosong, kereta masih smooth jalan, then sy malas nak tunggu dia tersekat2, so g petrol station...RM72!!! Ya Allah...mmg kosong tank sy masa tu tapi pelik kan kereta boleh lagi jalan smooth tak tersekat2'

So, CDM Lin pun call CDM Otai James Ah Hock... sy tanya 'kes ini mistik (tak agak2) atau ada scientific explanation, kalau ada please explain'

Dia jawap 'Tq to matahari (Tq Allah yg mencipta matahari), dia ada bagi kita ini rezeki utk dapat rasai kesannya menerusi teknologi Bio Velocity.. You tau tak CDM Lin? Bio velocity ini teknologi- ia boleh di applikasikan dalam pebagai benda termasuk pakaian dan makanan...sleep mate ini kita applikasikan dlm pelapik tilam..ini teknologi sgt hebat.. You know Shell V-power? (V tu velocity ker??) hanya beberapa titis sahaja letak itu lebih kurang punya teknologi dlm minyak, kereta jalan begitu smooth, performance bagus dan jimat minyak... inilah lebih kurang teknologinya.. V-power dulu di jual dekat rm4/liter dan kalau tuang penuh 1 tank jimat 1 liter minyak.. tapi sekarang Vpower takde lagi'

Wahh!! bila saya kira... V-power baru jimat 1 liter kalau tuang penuh tank...tapi dgn Bio Velocity... berliter2 tu jimat....MasyaAllah... Maknanya kalau beli 1 BVSM ni, malam bawak tidur, siang masuk dalam kereta, kat office sandar kat belakang....sejuk kang, boleh buat selimut...:):) Tqvm Ya Allah atas nikmat yang sangat best ni!!






Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm
0
Komen

BVSM membantu menyelesaikan masalah gangguan makhluk halus...



 Assalamualaikum Sahabat...Hari ni Anna nak share lagi testimoni keajaiban Bio Velocity Sleep Mate yang dikongsikan oleh Pn Hafiza...Jom kita baca..
Assalamualaikum wbt
Sabtu lepas, seawal pagi saya mendapat call dari cikgu kaklong yang menyuruh saya datang ke asrama dan mengambil kaklong pulang kerana katanya para pelajar SM Sains Sembrong diganggu makhluk halus.
Beberapa minggu kebelakangan ini memang kaklong selalu update saya mengenai kes-kes di sekolahnya tapi tak sangka pulak kaklong boleh terkena juga. Tapi mungkin juga sebab beberapa hari sebelum itu kaklong demam dan offline solat, maka mende2 alah ni mudah mengganggu.
So, saya tidak berlengah terus membawa BVSM dan ke sekolah kaklong.
Sesampainya di bilik tamu, ada seorang ustaz sedang merawat pelajar yang lain. Kaklong di satu sudut bersama cikgunya langsung tak hiraukan saya yang memanggilnya. Bila cikgunya menggerakkan tubuhnya sambil menunjuk ke arah saya, dia masih senyap jek membatukan diri. Muka dia sangat hitam dan hingusnya meleleh2 tak dilap...
 
Apabila saya mendapatkan dia, saya terus baringkan dia dan selimutkan dengan BVSM. Pada ketika itu saya lapkan hingusnya dan mukanya...tiada tanda-tanda dia 'sedar'....
Selepas 15minit, dia bangun dan ambil tisu dari saya dan mula bercakap. Ketika itu saya dah nampak muka dia sedikit ok tetapi pucat.
Kemudian bila dia dah boleh bangun, saya minta izin dengan cikgu Jannah tu utk packing barang2 kaklong dan balik. Pada ketika tu saya perasan dia jalan terhencot2 naik tangga asrama... rupa2nya semua yang terlibat memang terhencot2 jlnnya...(pelik,kan?)
Kemudian di dalam kereta, saya selimutkan dia dengan BVSM sampai di Bandar Tenggara, kami semua lunch. Syukur alhamdulillah, pada ketika tu, dia makan bertambah2 (nampak sangat sihat dan wajahnya kembali pulih)...kemudian dia ceritakan ketika mula2 dia berselimut dengan BVSM, kaki dan tangannya sangat panas (Haaa??!!)
Lepas tu, kakinya dah ok (tak terhencot2 lagi)...demam pun takde...ALHAMDULILLAH.
Kepada sahabat sekelian, saya taknak buat moral of the story, tetapi saya yakin dan percaya dengan produk hebat kita ni dan insyaAllah saya akan SHARE kehebatannya kepada lebih ramai orang lagi.

Alhamdulillah..Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) telah banyak membantu saya, keluarga saya, sahabat saya, jiran saya dalam menambahnilai kesihatan masing2...Semakin banyak testimoni hebat yang dikongsikan..Kebanyakannya memang teruja dengan keajaiban BVSM ni...

Anda tunggu apa lagi...Buatlah pelabuaran bijak untuk yang tersayang!!


Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm

Khamis, 24 Januari 2013

0
Komen

BVSM UBAT TIDUR NO 1, PALING MUJARAB !!!


Salam Semua Sahabat...Tidur yang lena dan berkualiti sangat penting untuk menjamin kesihatan..
Anna nak share testimoni keajaiban BVSM menjadi ubat tidur paling mujarab...
Perkongsian dari Pn. Arfah Othman...Jom kita baca...

... Insiden ini selalu terjadi...hampir setiap malam antara jam 2 hingga 3 pagi (selalunya org tengah sedap tidurlah) saya selalu dikejutkan oleh anak bongsu lelaki saya umur 17 tahun .. hanya disebabkan, dia tidak boleh tidur (cari kawanlah tuu). Seperti selalu, saya suruh dia ambil air sembahyang, solat dan zikir banyak2, mudah2an dia boleh tidur. Sesekali mcm tu bolehlah... tapi kalau dah selalu kena kejut dalam keadaan terkejut.. terkejut!.....kadang2 macam rasa nak marah pun ada.
Anak saya ni memang menghadapi masalah susah nak tidur. Bila tak boleh tidur, apa dia buat??? apa lagi...dia kejutkan saya, kalau saya tak layan mulalah dia ke dapur cari makan, tengok tv dan main psp lah jawabnya. Besuk dah nak ke sekolah, mcamana kalau dah mula tidur pukul 4 pagi. Boleh ke
fokus pelajaran tuu kalau dah tidur 2, 3 jam je. 
Nak dijadikan cerita, masa itu jam 8.15 malam, anak bongsu saya ni nak ajak saya bersembang2, sedangkan saya masa tuu nak solat isyak. Jadi saya kata pada dia, "Mubarak (nama dia) baring2lah dulu atas bantal BVSM ini, sementara tunggu mak solat isyak sekejap je". lepas tu nanti kita bersembang2lah. okaylah kata dia.
Haaaa ! nak tahu apa dah jadi dengan Mubarak? Mak Ai... terkejut saya dibuatnya. Habis je saya solat (tak sampai 10 minit) saya dengar Mubarak berdengkuuur, kuaaat !!! (tak pernah dengar sebelum ini) dah macam bunyi motorbot, saya kejutkan dia tapi tak bangun, saya goyangkan badan dia (kuat juga lah) tapi tak bangun juga. (tadi dia juga kata nak cakap sesuatu dengan saya) tapi apa dah jadi ni? Macam orang pengsan!!!! pelik jugalah saya dibuatnya. kejut lagi ....kejut lagi...tak bangun2. Gitu kini dah pukul 11.00 malam. so, saya biarkan mubarak tidur atas katil saya & malam tuu mubarak tidur dengan saya.. abah mubarak kenalah beralah.. nak buat camana budak dah pengsan.
Sadar... sadar sahaja, jam 5.00 pagi mubarak pulak kejutkan saya, Terkejut saya sekali lagi...sebab selalunya saya yang kejutkan dia suruh bangun nak ke sekolah tapi hari tu dia pulak kejutkan saya.
Waaah! satu perubahan besar...saya tengok, muka dia 2C (cool & confident) ..dia dah siap mandi, dah sarapan dan lengkap berpakaian sekolah....pakai minyak wangi lagi. Sebelum ini part nak kejut mubarak bangun pagi adalah satu isu besar. Hari ini mubarak nampak lebih macho, sihat dan ceria. 

Terima kasih BVSM, kerana dah dapat selesaikan susah tidur anak saya Eid Mubarak.
Sekarang dirumah saya sudah ada (3) BVSM ... sebab semua kata NAAAAK !!!
"TERIMA KASIH ALLAH ATAS NIKMAT YANG DIBERI. SEGALANYA MUDAH BAGI MU YA ALLAH DAN TIADA HAD BATAS KEKUASAAN MU"
BIO VELOCITY SLEEP MATE memang BBBBBBBBBBBBEEEEEST BANGAT!
UBAT TIDUR NOMBOR 1.

Itulah dia penangan BVSM, Pn.Arfah sekeluarga suka kannya....Anna sekeluarga pun suka kannya...Anda sekeluarga pun pasti suka kannya....Buatlah pilihan yang bijak untuk orang yang kita sayang..Berilah yang terbaikkk!!!




Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm

Rabu, 23 Januari 2013

0
Komen

Bio Velocity Sleep Mate sebagai Spritual Healing!!! Memulihkan Masalah Ganguan Energi Negatif!!!


Salam Sahabat Blog,
Hari ini Anna nak share Testimoni Keajaiban Bio Velocity Sleep Mate (BVSM)...
Sebelum ni Anna duk share yang BVSM ni ajaib kan..pelapik tilam terpai ini telah terbukti berkesan merawat masalah gangguan energi negatif/makhlus halus yang dalami oleh sahabat Anna ni...
Jomlah kita baca sendiri perkongsian dari Tun Mozla ni;

SUATU PENGALAMAN YANG TIDAK DAPAT DILUPAKAN……
HIDUP TAK KERUAN, HUBUNGAN SUAMI ISTERI GOYANG, ANAK2 JADI MANGSA 

Bismillah….
Sekadar berkongsi dengan rakan2..yang mungkin telah @ sedang mengalami masalah seperti saya….
Dalam bulan November 2012 lepas, saya dan suami mengalami suatu pengalaman yang agak menggerun dan menakutkan kami sekeluarga….

SUATU PENGALAMAN YANG TIDAK DAPAT DILUPAKAN……
HIDUP TAK KERUAN, HUBUNGAN SUAMI ISTERI GOYANG, ANAK2 JADI MANGSA 

Bismillah….
Sekadar berkongsi dengan rakan2..yang mungkin telah @ sedang mengalami masalah seperti saya….
Dalam bulan November 2012 lepas, saya dan suami mengalami suatu pengalaman yang agak menggerun dan menakutkan kami sekeluarga….
Sepanjang 15 tahun kami berkahwin, ini antara dugaan yang agak teruk. Pada akhir bulan October 2012, hubungan kami suami isteri goyah, kami sering bergaduh tanpa sebab, bergaduh sampai ke tahap yang maksima, tidur berasingan, anak-anak yang tidak bersalah menjadi mangsa kemarahan saya….

Sepanjang dugaan itu, saya dalam keadaan yang tentu arah, rasa marah yang membuak2 dengan suami dan anak2 tanpa sebab, tidak boleh tidur sampai la pukul 5-6 pagi, pernah suatu ketika hampir 24 jam memang tidak tidur langsung… Diri sendiri pun tidak terurus, makan minum pun main belasah jer… keadaan kesihatan merudum, darah naik tinggi dan diabetis terkawal selama ini kembali naik tanpa sedar… Serabutnya saya ketika itu, Allah je yang tahu..

Semua pasal biz - pusat tusyen ke, Smart Tycoon ker, semua saya benci, tak suka nak buat, tak suka nak online, student2 tusyen saya lagi la…semua ala2 tak suka dengan saya, yg drop subjek pun ramai…. Pendek cerita, semua la yg related dengan saya, semua ada masalah…

Bulan Disember, mentor sy, CDM Norazlin Nordin, tanya kenapa sy senyap dan dah lama tak online, kenapa da lama tak nampak sy berbiz…jwpn sy…..sy tak berapa ok la kak.. (nak cerita kot2 org tak percaya)…..akhirnya bila saya cerita… kak Norazlin terus paksa saya guna pelapik tilam bertenaga BVSM, terus bagi on-the –spot dan bagi panduan penggunaan untuk kes-kes mistik.

Malam pertama guna, suami yg tengah tidur, tiba-tiba meracau-racau, sepatah perkataan pun tak paham, sy pulak langsung tak boleh tidur, rasa semacam jer…Malam ke2, katil kami di goncang! Ya ALLAH, mmg takut sungguh! Malam ke3, nampak macam kelibat lembaga keluar dari bilik kami, rasa badan mcm kena 
sentap!! ibu jari kaki sy dan suami kena sentap!! …. Malam seterus nya…saya alami mimpi yg agak teruk dan menakutkan…alhamdulillah cuma selama 4 malam perkara-perkara pelik tu berlaku….

Selepas itu, hubungan kami mulai baik semula, rasa marah mulai hilang. Begitu juga hubungan dgn anak2 dan juga student2 tusyen sy- mereka mulai suka dan rasa selesa bersama sy, biz mulai naik dan saya bersemangat kembali! Yang paling seronok, sy boleh tidur dan solat seperti biasa…

Syukur Alhamdullillah, dengan izin NYA, asbab dgn BVSM ini, dugaan ngeri dan peristiwa yg menakutkan ini pulih dan hilang…..Terima Kasih ALLAH krn buka hati sy dan suami utk mencuba BVSM ini….

Moral nya kat sini kwn2, sebenarnya  tak boleh kata x percaya dengan benda2 mistik nie, sbb ia nya mmg ada…. Sy berusaha dgn izin ALLAH jua asbab dgn pelapik tilam BVSM nie jua ALLAH izin kan semua nya pulih…..

Basicaly dlm perubatan Islam jua ada yg pakai garam sbg alternative perubatan nya, ada yang mandi garam, tabur garam dsbg nya… so BVSM nie ada da teknologi garam dlm nya, so mmg boleh la kita guna kan sbg iktiar kita juga…. Wallahualam….Sepanjang 15 tahun kami berkahwin, ini antara dugaan yang agak teruk. Pada akhir bulan October 2012, hubungan kami suami isteri goyah, kami sering bergaduh tanpa sebab, bergaduh sampai ke tahap yang maksima, tidur berasingan, anak-anak yang tidak bersalah menjadi mangsa kemarahan saya….

Sepanjang dugaan itu, saya dalam keadaan yang tentu arah, rasa marah yang membuak2 dengan suami dan anak2 tanpa sebab, tidak boleh tidur sampai la pukul 5-6 pagi, pernah suatu ketika hampir 24 jam memang tidak tidur langsung… Diri sendiri pun tidak terurus, makan minum pun main belasah jer… keadaan kesihatan merudum, darah naik tinggi dan diabetis terkawal selama ini kembali naik tanpa sedar… Serabutnya saya ketika itu, Allah je yang tahu..

Semua pasal biz - pusat tusyen ke, Smart Tycoon ker, semua saya benci, tak suka nak buat, tak suka nak online, student2 tusyen saya lagi la…semua ala2 tak suka dengan saya, yg drop subjek pun ramai…. Pendek cerita, semua la yg related dengan saya, semua ada masalah…

Bulan Disember, mentor sy, CDM Norazlin Nordin, tanya kenapa sy senyap dan dah lama tak online, kenapa da lama tak nampak sy berbiz…jwpn sy…..sy tak berapa ok la kak.. (nak cerita kot2 org tak percaya)…..akhirnya bila saya cerita… kak Norazlin terus paksa saya guna pelapik tilam bertenaga BVSM, terus bagi on-the –spot dan bagi panduan penggunaan untuk kes-kes mistik.

Malam pertama guna, suami yg tengah tidur, tiba-tiba meracau-racau, sepatah perkataan pun tak paham, sy pulak langsung tak boleh tidur, rasa semacam jer…Malam ke2, katil kami di goncang! Ya ALLAH, mmg takut sungguh! Malam ke3, nampak macam kelibat lembaga keluar dari bilik kami, rasa badan mcm kena 
sentap!! ibu jari kaki sy dan suami kena sentap!! …. Malam seterus nya…saya alami mimpi yg agak teruk dan menakutkan…alhamdulillah cuma selama 4 malam perkara-perkara pelik tu berlaku….

Selepas itu, hubungan kami mulai baik semula, rasa marah mulai hilang. Begitu juga hubungan dgn anak2 dan juga student2 tusyen sy- mereka mulai suka dan rasa selesa bersama sy, biz mulai naik dan saya bersemangat kembali! Yang paling seronok, sy boleh tidur dan solat seperti biasa…

Syukur Alhamdullillah, dengan izin NYA, asbab dgn BVSM ini, dugaan ngeri dan peristiwa yg menakutkan ini pulih dan hilang…..Terima Kasih ALLAH krn buka hati sy dan suami utk mencuba BVSM ini….

Moral nya kat sini kwn2, sebenarnya tak boleh kata x percaya dengan benda2 mistik nie, sbb ia nya mmg ada…. Sy berusaha dgn izin ALLAH jua asbab dgn pelapik tilam BVSM nie jua ALLAH izin kan semua nya pulih…..

Basicaly dlm perubatan Islam jua ada yg pakai garam sbg alternative perubatan nya, ada yang mandi garam, tabur garam dsbg nya… so BVSM nie ada da teknologi garam dlm nya, so mmg boleh la kita guna kan sbg iktiar kita juga…. Wallahualam….


Kehebatan BVSM...dgn TIDUR JERRR..dgn kerjasama gelombang tenaga tulen matahari dan ajen terapi 
garam... utk SPIRITUAL HEALING...sgt hebat!!!



Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm

Selasa, 22 Januari 2013

0
Komen

PROMOSI TERKINI!!!

SALAM SEMUA.. 
SEMPENA SAMBUTAN "MAULIDUR RASUL" PADA 24 JANUARI 2013 & "THAIPUSAM" PADA 27HB JANUARI 2013 NANTI , ANNA NAK BUAT TAWARAN HEBAT TERHAD SELAMA SEMINGGU SAHAJA . TAWARAN BERMULA 22HB JANUARI 2013 (HARI INI) DAN BERAKHIR PADA (SELASA) 29HB JANUARI 2013 SAHAJA...

TAWARAN 1;PEMBELIAN SEMUA PRODUK DENGAN HARGA KONSULTAN
TAWARAN 2;PEMBELIAN SET CADANGAN DENGAN SPECIAL GIFT PRODUK HEBAT
TAWARAN 3; EXTRA SPECIAL GIFT KEPADA YANG MEMBUAT TEMPAHAN SECARA ONLINE (online order)


 ANTARA SET CADANGAN;
-Set Awet Muda Perawan (Jimat RM141 termasuk kos penghantaran percuma)
-Set Awet Muda Jelita (Jimat RM326 termasuk kos penghantaran percuma)
-Set Terapi Aura Sihat (Jimat RM269 termasuk kos penghantaran percuma)
CEPAT SEMINGGU JER!!!! DAPATKAN SEGERA!!! HANYA DI MYSUNSHINE DREAMS BLOG!!! BERBALOIII!!!
TERHAD KEPADA YANG TERAWAL SAHAJA!!!








Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm

Sabtu, 19 Januari 2013

0
Komen

JATUH CINTA DENGAN JTX1000


SAYA DAH JATUH CINTA DENGAN...JTX!!!!!!!!!
<3
hehe..
nk share cket ni..psl minyak JTX1000..kenapa sy betul2 suka kat myk ni..baca ya (",)

Kisah kami bermula pd tarikh yg cantik..13.01.13 yg lalu..
masa ni sy gi rmh kak Faizah Eza sbb nk minta tlg husband dia service kereta sy..husband kak eza,Abg Syed kan mekanik..ada bengkel kereta..so sy mnta tlg tukarkan minyak hitam keta sy dgn JTX..lps tu mula2 bwk keta ni pulang mmg dh rasa lain..lebih grip dan enjin lebih smooth..ok la..sy pk br tukar myk htm kan...

tapi ada sesuatu yg buat sy teruja...sbbnya keta sy ni mmg la mkn byk minyak..so masa blk dr kelas coaching hr selasa lepas,sy dh perasan tanda aras myk tu dh tggl 2 bar je...biasanya sebelum2 ni kalo esoknye sy ulang alik gi ofis,confem balik tu dh tggl 1 bar je..disebabkan ada halangan + bz,so asek x sempat je nk isi minyak..blk ofis je terus ke rmh..sy dok tertangguh nk isi minyak shgga la ari khamis br sy perasan yg myk sy tu masih lg 2 bar!!!!peliknya..luar dr kebiasaan ni!terus sy mesej kak eza,abg syed ada adjust ape2 kat keta sy ke utk bg jimat myk??kak eza jawap xde..so confem la mmg ini keje JTX..hebatnye!!!!!
shgga smlm,br la nmpk tggl 1 bar..bertahan 3 hari tuhh!!utk makluman,pjlnn dr rmh sewa sy ke ofis dlm 50km pergi balik.kalo 3 hari..jauh tu..mmg jimat!!

Thats why i fall in luv with jtx..sblm ni ada halangan nk guna..dh beli lama dh..sy beli ms nk tukar myk htm thn lepas..ms tu kat kpg so ayah sy tlg bw g bengkel..tp tup2 balik tu br sy tau ayah sy tukar dgn myk htm jenama lain..n then ayah sy siap pesan x bg sy tukar myk jtx sbb terpengaruh dgn org bengkel yg ckp myk ni x bgs.agaknya sbb org tu nk lakukan myk kedai dia la kot..huhu..tp skrg..sbb sy ni degil,sy nk tukar jugak..dan sy gembira sbb telah buat pilihan yg tepat utk kereta ksygn sy!sgt happy dipertemukan dgn jtx!lps ni confem x cari lain dah!hehe

sekian...cite sy yg penuh rs gembira n bunga2 cinta..:P

"JTX SELAMANYA"
SAYA DAH JATUH CINTA DENGAN...JTX!!!!!!!!!
(Perkongsian Mazliana-Pensyarah)
hehe..
nk share cket ni..psl minyak JTX1000..kenapa sy betul2 suka kat myk ni..baca ya (",)

Kisah kami bermula pd tarikh yg cantik..13.01.13 yg lalu..
masa ni sy gi rmh kak Faizah Eza sbb nk minta tlg husband dia service kereta sy..husband kak eza,Abg Syed kan mekanik..ada bengkel kereta..so sy mnta tlg tukarkan minyak hitam keta sy dgn JTX..lps tu mula2 bwk keta ni pulang mmg dh rasa lain..lebih grip dan enjin lebih smooth..ok la..sy pk br tukar myk htm kan...

tapi ada sesuatu yg buat sy teruja...sbbnya keta sy ni mmg la mkn byk minyak..so masa blk dr kelas coaching hr selasa lepas,sy dh perasan tanda aras myk tu dh tggl 2 bar je...biasanya sebelum2 ni kalo esoknye sy ulang alik gi ofis,confem balik tu dh tggl 1 bar je..disebabkan ada halangan + bz,so asek x sempat je nk isi minyak..blk ofis je terus ke rmh..sy dok tertangguh nk isi minyak shgga la ari khamis br sy perasan yg myk sy tu masih lg 2 bar!!!!peliknya..luar dr kebiasaan ni!terus sy mesej kak eza,abg syed ada adjust ape2 kat keta sy ke utk bg jimat myk??kak eza jawap xde..so confem la mmg ini keje JTX..hebatnye!!!!!
shgga smlm,br la nmpk tggl 1 bar..bertahan 3 hari tuhh!!utk makluman,pjlnn dr rmh sewa sy ke ofis dlm 50km pergi balik.kalo 3 hari..jauh tu..mmg jimat!!

Thats why i fall in luv with jtx..sblm ni ada halangan nk guna..dh beli lama dh..sy beli ms nk tukar myk htm thn lepas..ms tu kat kpg so ayah sy tlg bw g bengkel..tp tup2 balik tu br sy tau ayah sy tukar dgn myk htm jenama lain..n then ayah sy siap pesan x bg sy tukar myk jtx sbb terpengaruh dgn org bengkel yg ckp myk ni x bgs.agaknya sbb org tu nk lakukan myk kedai dia la kot..huhu..tp skrg..sbb sy ni degil,sy nk tukar jugak..dan sy gembira sbb telah buat pilihan yg tepat utk kereta ksygn sy!sgt happy dipertemukan dgn jtx!lps ni confem x cari lain dah!hehe

sekian...cite sy yg penuh rs gembira n bunga2 cinta..:P

"JTX SELAMANYA"



Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm
0
Komen

TESTIMONI BIO EVER-JERAWAT

Jerawat dah tak de,muka makin berbentuk V shape,kulit muka semakin cerah & tone semakin sekata,hanya sapuan krim bioever jer...Alhamdulillah...♥

TESTIMONI JERAWAT
By Ustazah Jaedah Mohd Sapar 

Nak share perubahan ketara yang dialami oleh seorang rakan yang sedang menjadi pengguna tegar Bio Ever.Cik Javrylnna Inna adalah seorang guru yang mengalami masalah jerawat.Kali pertama saya buat demo,sebenarnya curu-curi sapu je kat dia sebab nak balik cepat .Masa tu ari jumaat.Hari isnin dia datang jumpa saya nak beli krim Bio Ever sebab tak tahan tengok muka dia cantik,anjal ,jerawat berkurangan hanya sebelah je...
Hasilnya lihatlah kat gambar tu.V Shape amat ketara!
Tona kulit muka semakin sekata kan...



Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm

Rabu, 16 Januari 2013

0
Komen

MINYAK JTX1000 MANTAPP!!!

(Perkongsian-Mentor Omar)

Kenapa saya kata minyak ini MANTAP? Saya telah menggunakan sejak tahun 2007 lagi. Bermula dari Honda City, Mercedes, Honda Oddesey dan kemudian BMW!! 

Kenapa LEBIH KUASA? Minyak JTX mengandungi EP-tekanan lampau, AW-tiada kehausan yg menyebabkan enjin jadi lebih ringan, memudahkan kelancaran KUASA TUJAHAN. 

Kenapa LEBIH KUALITI? Terdapat Anti Sludge, Anti Rusty & Anti Oxide membantu membersihkan komponen, menyebabkan engin lebih bersih, pembakaran lengkap, mengurangkan asap, engin akan lebih sejuk, ini menyebabkan engin lebih sihat dan mendapat jangka hayat panjang!!!

Kenapa LEBIH JIMAT? 
1. Harga yg SANGATTTTT MURAHHH jika dibandingkan dgn minyak fully sintetik 
yg terkenal di pasaran.
2. Lebih KM mencecah 10,000KM. Kebiasaanya saya akan servis pd 12,000KM, 
sepanjang hampir 6 tahun TIADA masalah. Ini menjimatkan kos UPAH servis 
kereta.
3. Saya dapat kuasa dan kualiti....Perjalanan petrol saya lebih JAUH dan JIMAT.

Jom BERTUKAR kpd JTX1000!!!!Harga menarik utk PENGEDAR!!!Boleh DAPAT BONUS TAMBAHAN LAGI!!!Boleh DAPAT PERGI MELANCONG 5 STAR Trip PERCUMA!!! Yeah...SAYA BERANI..ANDA BAGAIMANA???



Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm
0
Komen

PROMOSI BBPLUS KOLAGEN @ BBPLUS BEAUTY DRINK



Alhamdulillah permintaan memang tinggi sangat, sales mencanak canak..nampak jelas kat sini, semua orang baik lelaki atau wanita mementingkan kecantikan..luar dan dalam, ramai yang tahu dan faham apa yang akan terjadi bila amalkan BBplus :

* kulit menganjal
* kulit semakin cerah
* scar makin pudar
* keputihan tiada bau
* sakit sendi lenguh tulang kurang dah
* badan lebih bertenaga
* breast makin kencang
* punggung makin pejal

BBplus sangat sesuaiiii untuk yang ada athritis, pesakit gout ..Subhanallah saya dulu tak pernah minum kolagen, ye la sebab saya dok ingat kolagen ni untuk gebu mulus kulit je, saya rasa tak perlu ambil sebab perasan saya ni tegang lagi, muda lagi..ahaksss..Tapi sebenarnya kolagen tak kira tua muda, semua harus ambil, sebab kita sekarang didedahkan dengan macam2 suasana..semua tu penyumbang kepada

* kusam kulit
* sakit tapak kaki
* lenguh sendi
* busuknya keputihan (ye la pemakanan tak betul)
* migrain
* stress

Perokok lagi la, memang sangat sesuai minum BBplus kolagen, boleh cuci semua yang kotor dalam darah, repair balik sel yang dah banyak rosak dalam darah dan badan akibat banyaknya merokok..degil!!

So, utk yang ketinggalan, jom saya offer...:):) confirm kat tempat lain tak dapekkk : HANYA 4 hari sahaja!! 16/1 - 19/1 Beli 4 kotak dgn harga konsultan (RM150 x 4); dapatkan kotak ke 5 hanya dengan harga RM90 shj!!




atau Well-Trained Consultant (WTC), Smart Tycoon Group (STG) anda dari Mysunshine Dream Team


Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm
0
Komen

Kenapa BB Plus tidak product lain ??


Ramai yang pening tiap kali nak memilih kolagen.
Anna banyak sangat la kolagen kat pasaran saya sendiri pening mana satu nak beli.
Masing-masing ada kelebihan.
Tak perlu nak pening pikir, apa-apa produk yang kita nak beli mesti nak tengok apa kandungan yang terdapat di dalam kolagen tu, apa kelebihannya then harga mestilah berbaloi dengan produknya.

Anna share sikit ngan korang
Kenapa aida Pilih BB Plus Collagen



 BB Plus diperbuat daripada KOLAGEN IKAN DIHIDROLISIS yang bermutu tinggi.

Kolagen Ikan hampir sama seperti kolagen manusia dan ia  
merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan  
yang disebabkan oleh rheumatism dan osteoarthritis (penyakit sendi)

BB Plus bertindak dengan 3 mode tindakan iaitu :

1. MEMULIH : Pulihkan rantaian kolagen yang telah rosak dan lemah
2. MEMBINA : Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida
3. MEMPERBAHARUI : Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan kolagen baru  


Dicampurkan dengan antioksidan tambahan iaitu :

1. Jus Blackcurrant :  Melindungi kulit muka dan badan dari sinaran UV dan radikal bebas.
2. Ekstrak biji anggur : Menguranggkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit.
3. Vitamin C dan Roselle berkualiti tinggi : Menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis
4. Serat Epal dan Inulin (serat diet) : Menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.  
  
7 Hasil Kulit Cantik Dengan BB Plus

1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3.Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari  

Note : Tanpa Gula dan Kolesterol. Menggunakan gula gantian semulajadi yang rendah untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes


Jom kaji sikit apa kelebihan kolagen ikan terhidrolisis ni sebab kolagen ikan lebih baik daripada kolagen lain kerana ia adalah hidupan laut.

  
Kolagen ikan dihidrolisis adalah yang terulung.

Ia dianggap satu penyelesaian yang mudah, selamat dan ideal bagi membantu merangsang pertumbuhan kolagen dalam kulit.

Kolagen hidrolisis adalah suplemen pelbagai fungsi yang berpotensi untukmeningkatkan pengurangan pelbagai penyakit dan mengatasi masalah fizikal.

Ia adalah dari jenis kolagen I.
 (Kolagen I terdapat pada kulit, tendon, pembuluh darah, ligatur, organ, tulang (komponen utama tulang) dan gigi)

Berat molikul rendah daripada 1000 adalah  lebih mudah dicerna dan cepat diserap ke dalam usus berbanding dengan kolagen kompleks dari kambing,lembu atau babi seberat 400 000. 

Menyediakan  predigested collagen  telah dicernakan dahulu dan cepat diserap. 


Kolagen ikan  dapat mempertahankan bentuk struktur asalnya iaitu rangkaian `Triple Helix', struktur bentuk yang sama terdapat pada kolagen manusia. Ini merupakan penemuan terpenting abad ini . 

Memperbaiki konsentrasi hydrooxyproline (HyPro). 
Menyediakan asid amino yang penting yang sering tiada dalam pemakanan.Ia mengandungi 20 asid amino, termasuk 8 daripada 9 asid amino essential (tidak ada tryptophan). 

Memberikan nisbah asid amino yang diperlukan untuk  pembentukan kolagen dalam badan.Menyediakan asid amino bebas dan peptida. 

Menyediakan prolin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tissue, dan untuk mengekalkan fungsi sel.. 

Mengandungi arginin yang membantu tidur dan meningkatkan prestasi bersukan. 

Mengandungi asid amino yang menggalakkan tubuh untuk meningkatkan pembentukan otot.Lebih banyak otot tanpa lemak meningkatkan kadar metabolisme .Ini mencepatkan kadar pembakaran lemak . 

Lemak yang terbakar daripada peningkatan otot tanpa lemak  diubah menjadi tenaga. Akibatnya, ramai orang merasai peningkatan tenaga sepanjang hari kerana tubuh mereka dengan cepat menggunakan lemak sebagai sumber tenaga. 

Mengandungi glucosamin dan asid hailuronik semulajadi yang menyokong baikpulih tissue penyokong terutamanya pada sendi. 


Menyediakan penampungan air badan dan mengoptimakan penghidratan. Kesannyamelembapkan dan meningkatkan kekenyalan serta ketegangan kulit. 

Merupakan bahan yang baik untuk pemakanan ahli sukan.Ini penting bagi olahragawan untuk memulihkan kadar protein selepas latihan. 

Mempercepatkan proses pemulihan kecederaaan.

Meningkatkan kewaspadaan mental, kejernihan mental, konsentrasi. 

Ia boleh membentuk dan menegangkan badan. 

Peningkatan tahap tenaga sesuai untuk pelan penurunan berat badan. 

Memelihara dan menguatkan rambut dan kuku. 


Ia membantu menegang kulit dalam  melambatkan penuaan.

Ia memberikan keseimbangan nitrogen positif yang penting dalam menyokong nutrisi bagi generasi usia seperti hilangnya kolagen dan kerosakan tulang rawan.

Hati manusia juga memproses kolagen hidrolisis sebagai karbohidrat kompleks, yang mengimbangi gula dalam darah dan meningkatkan tahap tenaga. 

Kajian klinikal awal menunjukkan pengambilan kolagen ikan pada sukatan yang betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%.


Wow hebatkan kolagen ikan terhidrolisis bila kita baca info ni.

Tapi kalau kekurangan kolagen apa plak kesannya?
Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit. 


Paling penting konsistan minum BB PLus Collagen. 
Now Anna akan konsistan minum selama 66hari (dalam 4kotak) hari untuk lihat sendiri kesannya. But now pun ada yang dah memuji nampak glowing. 
YES I LIKE BB PLUS COLLAGEN.




atau Well-Trained Consultant (WTC), Smart Tycoon Group (STG) anda dari Mysunshine Dream Team


Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm
0
Komen

APA ITU KOLAGEN???

Apa itu Kolagen ?

Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan.. Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.. Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). Segmen kecil dari tiap rantai mempunyai panjang asid amino sebanyak 1.000-an dan ini merupakan penemuan terpenting abad ini.
Kolagen terdapat pada,kornea, kanta mata. kulit, salurdarah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon ,rawan sendi, dan gigi,hati,tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti buahpinggang,jantung serta sistem limfatik.


Terdapat 29 jenis kolagen namun 90% adalah dari jenis kolagen I, II, III dan 1V.


Kolagen I terdapat pada kulit, tendon, pembuluh darah, ligatur, organ, tulang (komponen utama tulang) dan gigi

Kolagen II: tulang rawan (komponen utama tulang rawan) ,mata

Kolagen III: reticulate (komponen utama retikuler serat). Rangkaian ini bertindak sebagai penyokong dalam tissue lembut seperti hati,jantung, tulang sumsum,arteri,kulit,usus,rahim

Kolagen IV: membentuk asas kepada sel membran dasar(serat yang melapisi permukaan rongga dan organ seperti buah pinggang ) kanta mata, atau endothelium yang melapisi permukaan interior pembuluh darah.

Kolagen V: permukaan sel, rambut dan uri.


FUNGSI KOLAGEN


-menghasilkan asid amino penting seperti :
-lysin,prolin dan glysin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu -penyokong, dan untuk mengawal fungsi sel.
-hydroxyprolin-memberi kekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan tulang glisin -melembapan kulit.
-alanin, prolin dan asparagin -menstabilkan struktur,melembap, menegang dan menganjalkan kulit lantas mengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaan.
-arginin -memudahkan tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur.
-mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.
-melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dan kerosakan oksidatif .
-menegang,menganjal dan melembapkan kulit.
-menampung air dalam tubuh.
-meningkatkan penyerapan kalsium.
-menguatkan salurdah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
-meningkatkan isyarat induksi
-menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik


KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN

-memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
-memelihara kelembapan kulit
-menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
-menguatkan otot dan tulang
-membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
-memelihara kelenturan sendi
-mengurangkan keradangan(inflammation)
-memberi tenaga
-membantu pola tidur
-memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf


KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.


TANDA TANDA PENUAAN

-kulit kusam
-tak bermaya
-tiada seri
-kulit kedut dan mula kendur
-pigmentasi kulit 
-cepat letih dan lesu
-sakit badan dan sendi
-mudah lupa
-kurang penglihatan


KOLAGEN YANG DIAMBIL SEBAGAI SUPLEMEN MAKANAN


-Kolagen ikan dihidrolisis adalah yang terulung
-Ia dianggap satu penyelesaian yang mudah, selamat dan ideal bagi membantu merangsang pertumbuhan kolagen dalam kulit
-Kolagen hidrolisis adalah suplemen pelbagai fungsi yang berpotensi untuk meningkatkan pengurangan pelbagai penyakit dan mengatasi masalah fizikal Ia adalah dari jenis kolagen1.
-Berat molikul rendah daripada 1000 adalah lebih mudah dicerna dan cepat diserap ke dalam usus berbanding dengan kolagen kompleks dari kambing,lembu atau babi seberat 400 000.
-Menyediakan predigested collagen telah dicernakan dahulu dan cepat diserap.
-Kolagen ikan dapat mempertahankan bentuk struktur asalnya iaitu rangkaian `Triple Helix', struktur bentuk yang sama terdapat pada kolagen manusia. Ini merupakan penemuan terpenting abad ini .
-Memperbaiki konsentrasi hydrooxyproline (HyPro).
-Menyediakan asid amino yang penting yang sering tiada dalam pemakanan.Ia mengandungi 20 asid amino, termasuk 8 daripada 9 asid amino essential (tidak ada tryptophan).
-Memberikan nisbah asid amino yang diperlukan untuk pembentukan kolagen dalam badan.Menyediakan asid amino bebas dan peptida.
-Menyediakan prolin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tissue, dan untuk mengekalkan fungsi sel..
-Mengandungi arginin yang membantu tidur dan meningkatkan prestasi bersukan
-Mengandungi asid amino yang menggalakkan tubuh untuk meningkatkan pembentukan otot.Lebih banyak otot tanpa lemak meningkatkan kadar metabolisme .Ini mencepatkan kadar pembakaran lemak .
-Lemak yang terbakar daripada peningkatan otot tanpa lemak diubah menjadi tenaga. Akibatnya, ramai orang merasai peningkatan tenaga sepanjang hari kerana tubuh mereka dengan cepat menggunakan lemak sebagai sumber tenaga.
-Mengandungi glucosamin dan asid hailuronik semulajadi yang menyokong baikpulih tissue penyokong terutamanya pada sendi.
-Menyediakan penampungan air badan dan mengoptimakan penghidratan. Kesannya melembapkan dan meningkatkan kekenyalan serta ketegangan kulit.
-Merupakan bahan yang baik untuk pemakanan ahli sukan.Ini penting bagi olahragawan untuk memulihkan kadar protein selepas latihan.
-Mempercepatkan process pemulihan kecederaaan
-Meningkatkan kewaspadaan mental, kejernihan mental, konsentrasi.
-Ia boleh membentuk dan menegangkan badan.
-Peningkatan tahap tenaga sesuai untuk pelan penurunan berat badan.
-Memelihara dan menguatkan rambut dan kuku.
-Ia membantu menegang kulit dalam melambatkan penuaan. Ia memberikan keseimbangan nitrogen positif yang penting dalam menyokong nutrisi bagi generasi usia seperti hilangnya kolagen dan kerosakan tulang rawan
-Hati manusia juga memproses kolagen hidrolisis sebagai karbohidrat kompleks, yang mengimbangi gula dalam darah dan meningkatkan tahap tenaga.
-Kajian klinikal awal menunjukkan pengambilan kolagen ikan pada sukatan yang betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%.


KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.


PILIHLAH KOLAGEN YANG TERBAIK UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN DAN KESIHATAN ANDA.
PILIHAN KOLAGEN TERBAIK ADALAH BBPLUS KOLAGEN.

KENAPA BBPLUS??
RAMUAN UTAMANYA ADALAH KOLAGEN IKAN DIHIDROLISIS..KOLAGEN TERBAIK...MUDAH DISERAP..CEPAT BERKESAN...



atau Well-Trained Consultant (WTC), Smart Tycoon Group (STG) anda dari Mysunshine Dream Team


Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm