0
Komen

GARAM BULUHGaram Buluh mempunyai 1001 rahsia membantu mencegah, merawat pelbagai jenis penyakit.

Kini telah ada Garam Buluh yang mana telah terbukti dapat membuang toksin & Asid dalam badan. Garam Buluh ini tidak sama dengan garam biasa kerana ia diproses dengan cara tradisional untuk mendapatkan Mineral yang banyak manakala garam biasa mempunyai kadar bahan kimia yang tinggi terutamanya Klorin, yang digunakan dalam proses memutihkan garam.

Garam Buluh ini telah menjalani proses pembakaran sebanyak 9 kali untuk mendapatkan garamyang bermutu & kaya dengan mineral semulajadi.

Apa itu Garam Buluh??

Garam buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin and Pulau Yinping (Pantai Barat Korea). Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas dan dibakar dengan pokok pine sehingga ia mendari serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat yang ada di dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin & minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elelem surih) yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya. 

Zat galian yang diperlukan oleh badan kita tidak boleh diproses dalam badan. Kita hanya boleh dapat zat galian yang diperlukan oleh badan melalui makanan atau minuman. Ianya adalah elemen yang penting dalam pertumbuhan tulang, otot-otot, organ-organ dan darah.


Garam buluh terdapat dua jenis: 
-Garam Buluh untuk masak
-Garam Buluh untuk minum


KANDUNGAN UTAMA DALAM GARAM BULUH DAN FUNGSI

Garam Buluh ini mengandungi 70 - 80 JENIS MINERAL ANTARANYA KALSIUM, MAGNESIUM, ZINK, FOSFORUS & BESI.
“ Hampir semua penyakit dikaitkan dengan kekurangan zat galian "-Professor Dr. Pauling (2 kali Pemenang Nobel Award)

NATRIUM-Merupakan ion positif. 2/3 daripada kandungan Natrium terdapat didalam tulang dan gigi manusia dan bakinya didalam darah.  Natrium berfungsi mengawal kealkalian bendalir dan juga mengawal tekanan keterlarutan serta meningkatkan fungsi sistem saraf dalam menghantar maklumat ( impuls ). Natrium yang berlebihan akan menyebabkan penyakit berbahaya tetapi sekiranya berkurangan, ianya akan membawa kepada masalah kesihatan yang lebih serius.Pertama, tulang dan gigi akan menjadi rapuh seterusnya darah menjadi kurang. Apabila serius ianya akan menjadikan fungsi sel dan seks menjadi lemah.  Selain itu kekejangan otot, rasa mual, muntah, cirit birit dan sakit kepada adalah antara tanda-tanda kekurangan Natrium.

KLORIN-Ion negatif, kandungan utama dalam otak, bendalir tulang sum-sum dan perut.  Ianya menggunakan protein dalam perut untuk mengawal kuasa larutnya.Kekurangan selera makan, ketidakhadaman, mual dan cirit-birit adalah kesan akibat daripada kekurangan klorin.

KALIUM-Kalium berfungsi untuk meningkatkan tenaga dan mempercepatkan gabungan gula, hati dan protein. Natrium merupakan musuh kepada penyakit tekanan darah tinggi.  Apabila pengambilan Natrium berlebihan, Kalium akan menyingkirkan Natrium keluar daripada badan. Jika sebaliknya berlaku, fungsi Kalium akan menurun. Tanda-tanda kekurangan kaliaum adalah berlakunya pengecutan otot dalam jantung dan sistem pernafasan, ketidakhadaman, sakit kepala, mual, muntah, cirit birit dan mudah pemarah.

KALSIUM-99% Kalsium bertujuan untuk mengekalkan dan menghasilkan tulang dan gigi.  1% akan menjadi ion positif yang larut dalam darah untuk membantu dalam pembekuan darah, penghasilan hormon, pembelahan sel ( sel division ), antibodi, meningkatkan penghantaran maklumat ( sistem saraf ) serta pembentukan susu ibu. Kekurangan kalsium akan membawa kepada osteoporosis, tekanan darah tinggi, pengerasan arteri, keletihan, ketidakstabilan perasaan, kulit tidak cantik dan alergi.

MAGNESIUM-Magnesium berfungi untuk menghalang pembentukan batu karang dalam buah pinggang dan pun di hempedu serta meningkatkan fungsi otot dan sistem saraf. Selain itu akibat daripada kekurangan magnesium adalah tanda-tanda seperti botak dan  penyakit kulit. Risiko serangan jantung juga meningkat.

FERUM-Memainkan peranan penting dalam penggabungan sel darah merah dan pigmen merah.  Fungsi pigmen merah adalah membawa oksigen. Jad, pigmen merah tidak dapat dihasilkan ketika kekurangan Ferum, maka berlakulah keadaan kekurangan oksigen dalam badan.  Tanda-tanda seperti muka pucat, asma dan kesejukan adalah tanda yang muncul akibat daripada kekurangan FERUM. Ferum merupakan mineral yang sukar diterima oleh badan terutamanya, wanita.   Akibat daripada kehilangan darah yang banyak ketika haid, pengambilan Ferum wajarlah diambil perhatian. Pengambilan ferum yang cukup akan meningkatkan antidbodi, menghilangkan keletihan serta mencegah anemia.

PLUMBUM-Berfungsi untuk mengekalkan dan menghasilkan tulang dan gigi, ianya juga berfungsi membantu metabolisma Kalsium.  Kekurangan selera makan dan kesakitan sendi adalah disebabkan kekurangan Plumbum.

SULFUR-Mineral utama dalam penggabungan protein.  Selain itu, Sulfur juga membantu dalam penghasilan hormon dan pengaktifan vitamin juga meneutralkan kesan dadah dalam badan.  Ini dapat membantu menghalang daripada serangan virus. Sulfur juga adalah faktor utama dalam pembentukan insulin dan bendalir dalam pundi hempedu. Kekurangan sulfur akan menyebabkan badan menjadi lemah, berlakunya masalah penghadaman dan halangan dalam pertumbuhan.
LEMAK BULUH-Sejak daripada dahulu, penduduk Jepun telah menggunakan buluh untuk menyimpan makanan. Daun buluh berfungsi untuk membasmi kuman.Lemak buluh berfungsi untuk menurunkan suhu badan.

TANAH-Seperti yang kita ketahui, tanah membekalkan kandungan zat bagi tanaman.  Apabila berlakunya kemarau, selepas kehabisan semua bekalan makanan, manusia boleh makan tanah.  Tanah boleh dimakan dan dapat membantu mengekalkan suhu badan.Tanah yang digunakan dalam penghasilan garam buluh dari Korea, adalah tanah yang sangat baik dan berfungsi mengurangkan cirit birit dan sakit perut. Semasa penghasilan Garam Buluh, tanah kuning digunakan menyaluti mulut buluh yang telah diisikan garam. Selepas proses pembakaran, kandungan zat dalam tanah akan menyerap ke dalam garam.


Keistimewaan Garam Buluh

1.100% dari bahan semulajadi
2.Mengandungi 76 jenis zat galian (Mineral)
3.Bersifat Alkali
4.Anti Oksida
5.Mempunyai tahap Ph 10 – 11
6.Mempunyai tenaga Bio


Fungsi Garam Buluh

1.Meneutralkan Asid dalam badan.
2.Meneutralkan bahan kimia dalam badan.
3.Membuang toksin dalam badan.
4.Membantu menyerap vitamin yang diambil dengan lebih berkesan.
5.Memberi lebih tenaga pada tubuh badan.
6.Membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan.


PERBEZAAN GARAM BULUH DAN GARAM BIASA

Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai sumber. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Garam buluh telah menyingkirkan bahan berbahaya terhadap badan (misalnya logam berat dan bahan kimia) dalam proses pembuatannya, pada masa yang sama meningkatkan nilai nutrisinya. 

Kebanyakan garam melalui pemprosesan kimia, kandungan natrium adalah lebih tinggi, justeru itu, pengambilan masa panjang akan memudaratkan kesihatan.
Cara Penggunaannya

• Bancuh 1 peket Garam Buluh Hai-O dengan 450ml air (Ukuran cawan mug). Jika terasa terlalu masin, tambahkan sedikit air. (Campur sahaja Jus Sunquick) sodapppp

• Sesuai dibancuh dengan semua jenis air kecuali air berkarbonat (Air bergas),minuman kordial & minuman keras.


Sukatan Penggunaan

• Bagi orang yg sihat 1 hingga 2 paket sehari.
• Bagi ahli sukan, 2 hingga 3 paket sehari.
• Bagi mereka yg menghidap DarahTinggi, Asma, Lelah, Semput, Angin Ahmar, MasalahTulang, Masalah Jantung & Masalah Buah Pinggang….1 paket sehari.
• Bagi penghidap Kencing manis, 2 hingga 3 paket sehari.


Khasiat Garam Buluh


Sesuai Untuk Membantu Merawat?? 

KESAN TINDAKBALAS PENYEMBUHAN

 
 TESTIMONI KEAJAIBAN GARAM BULUHANDA BELUM YAKIN??INFO LANJUT???
UNTUK INFO PRODUK/ TESTIMONI TERKINI


ANDA YAKIN???BERMINAT???

UNTUK TERUS MEMBUAT PEMBELIAN

ANDA YAKIN??PERCAYA???TERUJA??
UNTUK MEMULAKAN BISNES


Hubungi saya (Anna Surie) atau Well-Trained Consultant (WTC), Smart Tycoon Group (STG) anda dari Mysunshine Dream Team

Mysunshine Dreams Team -Leader 
NORSURIANA ABDUL RAHMAN
B.Eng (Hons), Kejuruteraan Awam, UTM.
Pakar Perunding Kesihatan, Kecantikan dan Pembina Ushawan
HP: 0167966598
FB: www.facebook.com/myamielanna (Anna Surie)


Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm

Tiada ulasan:

Catat Ulasan