Selasa, 30 Oktober 2012

0
Komen

BAHAYA RADIASI MELALUI TELEFON BIMBIT...!!!!

~ ( Adakah telefon bimbit membahayakan? )
Beberapa penyelidikan telah menunjukkan sinaran frekuensi radio daripada antena telefon bimbit "menyebabkan kerosakan genetik dalam darah manusia"
sementara satu kajian kes lagi mendapati "peningkatan statistik yang signifikan" bagi tumor otak neuro-epitelium di kalangan pengguna telefon bimbit.


~ ( Apakah kesan-kesan bahaya daripada penggunaan telefon bimbit yang terlalu kerap?)
Banyak pengguna mengadu bahawa telefon mereka terasa hangat dan mereka mengalami tanda-tanda seperti sakit kepala, kelesuan, kebas dan kehilangan ingatan. Ada telefon bimbit yang lebih menjana haba daripada yang lain. 






Dalam satu kajian terhadap remaja di bawah 16 tahun, saintis di Eropah melaporkan kehilangan memori jangka pendek (sehingga 50 minit) boleh berlaku selepas menggunakan telefon bimbit.

Bahaya teknologi wayarles mungkin lebih tragik daripada kesan rumah hijau. Sinaran telefon bimbit boleh mengakibatkan kerosakan genetik.
Malah, penggunaan secara sederhana teknologi komunikasi mudah alih ini masih boleh meningkatkan risiko tumor otak secara mendadak.



~ ( Barah Otak Dikaitkan Dengan Penggunaan Telefon Bimbit di Kalangan Anak Muda )
Sekumpulan saintis antarabangsa menyeru Kanada dan negara-negara lain untuk menggubal standard keselamatan yang lebih ketat terhadap penggunaan telefon bimbit selepas didapati risiko menghidap tumor malignan otak melonjak lima kali ganda dalam kanak-kanak yang mula menggunakan telefon bimbit sebelum usia 20.



(Sumber dari 'Canwest News Service | Oleh: Sarah Schmidt - 03/22/09)




BAHAYANYA....SEDANGKAN HARI2 SEMUA KITA MENGGUNAKANNYA....
BUKAN HANYA MELALUI TELEFON...RADIASI JUGA DISEBABKAN DARIPADA ASTRO,KOMPUTER,WIFI,MICROWAVE DAN BANYAK LAGI.....


Jom Dapatkan Bio Velocity Sleep Mate Untuk Keluarga Tersayanggg!!!

Call/SMS/WhatsApp me at 0167966598
or 
PM me at Facebook: Anna Surie


Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm
0
Komen

Kaitan dengkur dan gout.


Ada di kalangan anda yang mempunyai pasangan, adik beradik, saudara mara dan kenalan berpenyakit gout?? Pesan kepada mereka utk mengelakkan diri dari tidur berdengkur @ berkeruh. Ini kerana jika mereka berdengkur, laluan udara telah tertutup (block) seperti di gambar. 

Implikasi laluan udara tertutup ini ialah seperti lori sampah yang tiada lubang udara dan kekurangan oksigen akan menyebabkan badan mengalami keadaan asid yang lebih tinggi dari biasa...

Itulah pasal...sekiranya pesakit gout tidur dalam keadaan berdengkur, esoknya pasti keadaan goutnya bertambah parah. Lebih2 lagi di bulan Ramadhan yang mana badan kekurangan air... Terlebih lebih lebih lebih di Hari Raya nanti, dengan hidangan pelbagai lauk pauk yang berdaging, berayam, berseafood, bersantan dan berlada... uissshhh... lagi lah menambah asid...

Jadikan Krim Ajaib Bio Ever sebagai bekalan ..semoga anda dan keluarga lebih ceria insyaAllah..

Untuk maklumat lanjut sila SMS / call/WhatsApp saya di  016-7966598
@
 PM di facebook: Anna Surie
@


Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm

Isnin, 29 Oktober 2012

0
Komen

Apa Rahsia Disebalik Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) ??? Jomm Kita Bongkar!!!

(Pelapik Tilam Bio Velocity)
Bio Velocity Sleep Mate (BVSM)

Jom dapatkan tidur yg berkualiti!
Tidur dengan mimpi indah...
BV Sleep Mate...
Menyempurnakan tidur anda...

Apa Yang Kita Lalui Setiap Hari?

Jom Tengok!
Tapi...
Gaya Hidup Masa Kini Tidak Dapat Dielakkan!

Gaya Hidup Amat Mempengaruhi Tidur Manusia!
Apakah Medan Tenaga Manusia?
Matahari adalah sumber tenaga yang menggerakkan 
kesemua kehidupan dalam bumi. Benda hidup adalah 
makhluk yang bertenaga, atom-atom dan elektron-elektron 
di dalam badan kita menghasilkan satu aliran 
medan tenaga di mana ia membekalkan tenaga yang 
mencukupi untuk sel-sel badan bekerja pada tahap 
yang optima. Dengan kata lain, tenaga adalah daya 
hidup dan ia adalah sumber kesihatan dan 
semangat manusia.
Keseimbangan tenaga adalah berdasarkan kewujudan corak 
tenaga di dalam dan di sekeliling badan yang 
membentuk satu matrik yang digunakan oleh badan 
untuk mengekalkannya dalam keadaan "sihat". 

Medan tenaga manusia dibentuk untuk mengekalkan 
kesihatan badan. Sel-sel badan berkomunikasi 
di antara satu sama lain melalui gelombang (frekuensi) 
yang unik kepada setiap orang. Semua tisu seperti 
kulit, hati, tulang dan organ-organ lain mempunyai 
tenaga dan beresonan ke atas frekuensi tersendiri. 
Bioresonans bermakna mengedarkan semua 
frekuensi yang diperlukan untuk rangsangan dan 
penyelarasan organisma yang muktamad.
Bagaimanapun, pemodenan kini telah membawa
kepada kemerosotan medan tenaga manusia secara 
mendadak. Gaya hidup yang penuh tekanan, 
penggunaan alat elektronik yang meluas, 
pencemaran alam, makanan yang tidak seimbang, 
gaya hidup yang buruk serta toksin-toksin yang 
dihisap telah membawa ketidakseimbangan 
frekuensi elektromagnetik atau medan tenaga. 

Dengan ini, sekatan tenaga dihasilkan justeru 
mengganggu pengaliran tenaga utama atau daya hidup. 
Masalah kesihatan kronik mulai timbul dan 
menjadikan badan sukar untuk menyembuhkan diri.
Aktiviti Harian Menyebabkan Kita Kurang Tidur!
Jom Tengok!
Bagaimana Cara Membahagikan Masa Setiap Hari?


Tidur Yang Berkualiti!
Pentingkah??


Manusia telah menghabiskan 1/3 daripada masa mereka
dalam tidur; oleh itu, tidur dan rehat yang berkualiti
adalah penting untuk kesejahteraan kita.
Ia adalah penting untuk kesihatan fizikal dan mental,
serta untuk mengoptimakan fungsi-fungsi harian kita.

Apakah itu tidur yang berkualiti? Tidur yang berkualiti 
bermakna mempunyai jangka masa rehat yang cukup 
serta mendalam yang membolehkan seseorang sedar 
dan segar selepas bangun serta segar sepanjang hari.


Apa Yang Berlaku Semasa Tidur?

Jom Dapatkan Tidur Berkualiti Dengan BV Sleep Mate!
Anda boleh memulihkan keseimbangan dan kesihatan
anda secara mudah dengan kuasa penyembuhan
BV Sleep Mate. Pelapik tilam ini khas dibuat untuk
memenuhi keperluan individu anda. BV Sleep Mate
menolong membetulkan frekuensi yang tidak
harmoni, meneutralkan gelombang berbahaya sambil
menguatkan gelombang positif yang membentuk
aura yang sihat dalam organisma.
Dengan mempengaruhi pengaliran tenaga, kita boleh
menyihatkan badan dengan mencapai tahap
kesihatan yang sempurna, mengimbangkan dan
meningkatkan keseluruhan aktiviti badan dan minda.
Apabila anda bangun daripada tidur, anda berasa lebih
cergas dan bertenaga. Dalam penggunaan jangka
masa panjang, ia memberi manfaat kepada badan
di mana ia boleh mengekalkan kesihatan kita,
meningkatkan sistem imun dan juga memberi
hidup yang berkualiti.
Apa Itu Teknologi Bio Velocity?
Tindakbalas Bio Velocity Terhadap Manusia
Keistimewaan BV Sleep Mate Dengan Tenaga Solar

Manfaat Lain BV Sleep Mate

BV Sleep Mate Untuk Rawatan Penyakit


Eksperimen BV Sleep Mate

Ujian klinikal menunjukkan bahawa terdapat peningkatan tahap tenaga ke atas subjek yang signifikan selepas menggunakan BV Sleep Mate


i) Eksperimen ke atas manusia


ii) Eksperimen ke atas air pili

iii) Eksperimen ke atas tumbuhan


Jom Tengok Demo Ini!

Cara Penjagaan
WOWW..mudahnyeeeee..

Saiz & Cara PemasanganBukakan dan letakkan BV Sleep Mate di atas tilam. 

Letakkan empat tali elastik ini di setiap sudut tilam.


Antara Perubahan Yang Boleh Dirasakan
Dengan BV Sleep Mate

Ingin dapatkan Bio Velocity Sleep Mate buat yg tersayang??
Jom book sekarang!
Sms 016-7966598 
PM di facebook: Anna Surie


Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm

Ahad, 28 Oktober 2012

0
Komen

Selepas tidur dgn BIO VELOCITY SLEEP MATE.. amazing dalam masa 48 jam berubah



TEKANAN DARAH RENDAH, KEBAS DAN SELALU NAK PITAM..

Dulu selalu nak pitam & tangan kebas kerana tekanan darah rendah. Semudah dgn TIDO JERRR..

"Cdm Aziz selalu merungut..umi muda lagi..ayah dah tua!!..he..he.. beza umur kami 2 tahun je!!

Selepas tidur dgn PELAPIK TILAM BIO VELOCITY SLEEP MATE.. amazing dalam masa 48 jam berubah..garis halus, aye bag, kesan parut jerawat lama... terbaru lihatlah sendiri gambarnya..
dan baru dapat sms kawan yg dah pakai BVSM..kak..wow!!... for hubungan suami isteri wow..awesome!!! kak senang nnyerrr tidur jerrr!!!

stok akan dtg sekejap lagi..sila oder dgn segera... soon!! ramai dah tak sabar!!! BVSM..BVSM..BVSM.. sabar!!!"

FOR MEN POWER GILERRR!!!!





Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm
0
Komen

INGIN BEBAS DARI MASALAH YG BELENGGU HIDUP ANDA??

by Mentor CDM Hajah St. Atkah (Mentor Kebanggaan STG)


Saya menulis dari hati saya... kengkawan bacalah sampai habis
9 tahun saya berada dlm biz bersama SMART TYCOON.. masa yg agak panjang..soalan yg banyak datang kepada saya bagaimana boleh sampai ke tahap ini?.. U pencen awal dari pensyarah? mesti ada sambungan ayat lepas tu... sayang nye!!! Jawapan saya kpd soalan2 yg bermain dlm minda anda..saya betul2 menggunakan kekuatan minda separa sedar saya menarik apa sahaja yg saya nak kedlm hidup saya...dengan 100% menyerah setelah berusaha dan berdoa kepada yg maha pengasih dan maha pemberi yang ESA dan yg maha KAYA... macamana? ye ke boleh?? Mana saya dapat ilmu ni..bagaimana saya boleh mula?..pensyarah fizik boleh ke cerita pasal ni? jangan percaya cakap saya... belajar dan amal...Ya Allah indahnya hidup BERTUHAN!! apa sahaja yg anda inginkan Dia sentiasa mendengar dan bersedia untuk berikan pada anda!!! syarat minta!! but how? nak mintak biasa2 ke luar biasa? pilihan ditangan anda... Saya bermula dgn diuji ALLAH swt..dalam proses membesarkan ank2 remaja ..Allah uji saya..mmg kita tak pernah lepas dari diuji..itulah hidup sebagai hamba...ketika itu air mata saya tak kira dimana... meleleh.. rasa tiada tempat mengadu.. waktu my hubby said a sentence to me.. u lost yr self..80% gone..it's a small matter.. saya pandang dia..rasa nak marahpun ada... dia macam tak paham.. saya rasa ketika itu hidup saya tiada makna.. duit masa tu banyakpun tak guna.. salahkan diri..menyesal... rasa saya nak duduk atas sejadah 24 jam.. tidur tak lena makanpun tak boleh... badan kurus.. semangat all gone..anak2 dah lali dgn tangisan saya!! Dlm keadaan saya tertekan kwn baik saya ketika itu offer utk kekelas bagaimana mengawal emosi..oleh Dr Muhd Jantan (oo..dah lama tak col dr esok pg kena col.. just to say helo and report i'm happy now-dr mentor yg paling saya sayang... mcm ayah bila ada masalah mengadu pasti jap je selesai) saya mula faham bagaimana kuatnya pengaruh kuasa minda yg kita ada dalam hidup...

RUPA2NYA.. BILA BERILMU..BARU SAYA FAHAM..APA YG JADI PD SAYA DAH ADA DLM FIKIRAN SAYA LONG TIME AGO.. THATS WHY ADA AYAT KATA.. YOU ARE WHAT U THINK!!! Saya terus meneroka ilmu ALLAH yg sangat hebat ini..dgn mentor2 yg HEBAT spt Dr Azizan Osman(mentor yg akak kagum ..BEST).. D.R Kasmah Misran..dan Dr Azhar Sarip (persijilan antarabangsa) Alhamdulilah..masalah yg saya lalu berlalu dan anak2 sangat berubah dgn izinnya..TERIMA KASIH YA ALLAH..TAHUN 2011 adalah tahun yg paling bahagia untuk saya dan anak2..terima kasih ya ALLAH (menitik airmata saya ni) Dr segi akademik dan jadi hambaNya yg soleh.. alhamdulillah... JANGAN BIARKAN KITA DAN KELUARGA KITA DIBELENGGU MASALAH (TERMASUK MASALAH YG SANGAT BERI KITA KERIBUTAN..APALAGI KALAU TIDAK - DUIT!!!) Di dalam seminar sehari Minda Magnet Rezeki (MMR) insyaAllah mentor anda akan di dedahkan antaranya dgn : 1. Bagaimana menggunakan kuasa minda menarik apa saja yg kita hendak!! suami yg penyanyang?? anak2 yg dengar cakap? anak2 yg melawan dan merempit berubah? anak2 yg ada masalah dlm akademik? masalah duit kering?..dan lain2..biz tak maju?...semua orang ada potensi diri luarbiasa..jom explore..dgn izinNYA 2.bagaimana membesarkan poket minda menarik kekayaan dan kejayaan dtg cepat kepada kita.. 3.Bagaimana cara berdoa yg tepat dan pada masa yg tepat..supaya apa yg kita mintak cepat dtg berlari mengejar kita..contoh org islam digalakkan bangun dan berdoa disepertiga malam..kata dr muhd jantan "atikah Allah tunggu u mintak.. hijab terbuka ketika sepertiga malam..submittlah apa sahaja ALLAH akan terima...YAllah indahnya mendapat layanan istimewa dr NYA apabila doa kita cepat dimakbulakn...jom belajar caranya!!! 4.Kenal pasti getaran halangan yg selama ni anda hadap... buat apapun tak jadi..pangkat tak naik2!! income banyak simpanan tak dak!! anda kebocoran wang!!! belajar ada cara dan ilmu supaya duit mellekat pada kita.. ORG lain ..BANGSA lain..Yg BERAGAMA lain dah lama master the knowledge...jom dah sampai masa kita pulakk...KATA DR MUHD JANTAN..IT WILL NEVER BE TO LATE FOR US... EVERYDAY IS A NEW DAY FOR US!!! KATA DR AZIZAN OSMAN: SEMUA KITA NAK BERJAYA SERTA MERTA..KEJAYAAN ANDA BERGANTUNG KPD APA YG ANDA BUAT SELEPAS INI.. SEKIAN SITI ATKAH ABDUL HAMID SMART TYCOON






Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm

Sabtu, 27 Oktober 2012

0
Komen

Mineral Coffee ~ campuran istimewa garam buluh


RM26.50 sahaja = 20 sachet/kotak

Nikmati Kesegaran Semula Jadi Setiap Hari

Dengan adunan bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semula jadi dari Korea, Kopi Mineral dengan aroma istimewa merupakan sumber bagi magnesium yang menggalakkan penyerapan dan pengekalan kalsium. 

Kopi Mineral  memenuhi cita rasa para peminat kopi KERANA... 

  • MEMBEKALKAN MINERAL UNTUK KESIHATAN BADAN...
  • MENGHILANGKAN KELETIHAN...
  • MELEGAKAN TEKANAN...
  • MENYEGARKAN TUBUH BADAN...
  • MENGANDUNGI 0% BAHAN TAK TERLARUT...
  • MEMBANTU MENYEMBUHKAN PENYAKIT KENCING MANIS DAN DARAH TINGGI... 
  • RASA YANG SANGAT LAZAT..
Kopi Mineral  tidak ditambahkan gula, tidak mengandungi kolestrol dan bahan pengawet. Sangat bagus diminum bagi meraka yang mengidap darah tinggi dan kencing manis. Sesuai bagi semua peringkat usia termasuk kanak2.  

Garam buluh beralkali tinggi ~ peminum akan merasa perut selesa dan kurang lapar terutamanya semasa berpuasa.  Sangat sesuai utk berjaga malam dan untuk mengurangkan berat badan.



**************************************************************

Hai-O Bamboo Salt contains 76 types of minerals, micro nutrients and trace elements essential to health.




High content of Calcium, Magnesium and Zinc 
~ suitable for diabetics ~
  • Calcium ~ It is the main companent of bone structure and it also binds fats, triglycerides (lipids) and cholesterol to be eliminated from our bodies, thus reducing the risk of cardiovascular problems.
  • Magnesium ~ It works together with calcium for healthy bones, gum, teeth, nervous system and muscles.
  • Zinc ~ A deficiency of Zinc has also linked to osteoporosis as zinc is required for the production of collagen that binds calcium and other minerals to the bony structure.

High content of Potassium and Sulfur
- reduce high blood pressure ~
  • Potassium ~ Potassium assists in muscle contraction and in maintaining fluid and electrolyte balance in body cells. Potassium is also important in sending nerve impulses as well as releasing energy from protein, fat and carbohydrates during metobolism.
  • Sulfur ~ It removes impurities and purifies the blood, therefore reduces high blood pressure.
JOM CUBA!!  

Kami sedang membuka peluang untuk menjadi pembekal kopi mineral di seluruh Malaysia. 

Call/SMS 0167966598
atau PM di facebook:Anna Surie


Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm

Khamis, 25 Oktober 2012

0
Komen

18 SX KE ATAS!!! POWER GILERR!! TIDUR SEDAP!!! SEMUANYA SEDAP!!!

Selepas hanya 12 jam bersama Bio velocity Sleep Mate (BVSM), aduuusshhhh!! resultnyer amazing!! Semudah tidur jerrrr!!



Hadis Nabi Muhammad S.A.W menyebut GARAM adalah penghulu segala masakan/makanan manusia.

Dari Abdullah Bin Umar;
” Sesungguhnya ALLAH menurunkan empat perkara berkat (mempunyai kebaikan) dari langit (menerusi hujan) ke bumi iaitu besi, api ,air dan garam”

Rasullullah setiap kali menggembara akan memamah sedikit garam sebelum mengambil makanan atau minuman. Ini bertujuan untuk ;
1.menstabilkan badan,
2.meningkatkan ketahanan/imun badan kerana setiap bumi/ tempat mempunyai udara, magnatik dan hawa yang berlainan.

Dalam kitab perubatan Islam ada menyebut ia dapat mengembalikan tenaga yang hilang semasa perjalanan.

BVSM menggunakan suntikan tenaga gelombang GARAM. Awesome resultnyer!! boleh lihat sendiri gambar testimoni.
~wrinkle dah berkurang
~kesan2 lekuk parut jerawat memang dah kurang sangat
~smile line pun dah jauh terkangkang
~muka lebih V-shape dan lebih cerah serta kurang berminyak
~kedut leher pun hilang

SECEPAT ITU PERUBAHANYERRR, SECEPAT ITU JUGALAH TENAGA POWER RANGERRSS YG DI MAKSUDKAN he he he!!


Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm
0
Komen

Arcute Torticollis baik dalam masa 5minit dengan Bio Ever..


Adik Izzah ni umurnya 8 tahun,,,datang klinik saya mengalami "acute torticollis"..apa benda tu,,,ok,,acute torticollis bila muscle/otot kat leher tu tiba2 sakit dan tak boleh toleh kepala ke kanan atau ke kiri,,sungguh menyakitkan,,,Dan selalu ambik masa sampai 2 minggu untuk baik,,tetapi saya pun buat sapuan dengan Bioever cream ni,,,nak tau apa jadi!!!alhamdulillah,,,lebih kurang 5 minit urutan
saja...muscle leher kirinya,,terus lembut dan tak sakit!!!Memang Bioever krim ni awesome,,,pelbagai fungsi selain untuk kecantikan,,,juga untuk sembuhkan pelbagai penyakit....!!!!



Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm
0
Komen

PROMOSI AIDILADHA...Special Offer!!

Kami mengucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidiladha kepada semua dan selamat menjalani ibadah korban dengan penuh keberkatan. Selamat pulang ke kampung dengan hati yang gembira dan berhati-hatilah memandu. 
Kami doakan anda semua mendapar KEBERKATAN.

Jangan lepaskan peluang PROMOSI HEBAT dari kami!!!



Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm

Sabtu, 20 Oktober 2012

0
Komen

Antara Rahsia Bio Velocity Sleep Mate (BVSM)


Pelapik tilam Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) SOLD OUT!!! Katanya 'sekarang Hq sudah berhutang dengan stokis 1000 BVSM dan seorang lagi CDM 500BVSM' ...

RELAXATION THERAPY & MASSAGE PAD MATTRESS! SO AMAZING!!!! ANTARA RAHSIANYA;

• Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf satu badan 
( tu yg rasa macam di urut2)
• Melancarkan peredaran darah
• Detox ( segala racun dan blockage dlm salur darah)
• Meningkatkan metabolisma
• Menstabilkan hormon
• Meningkatkan aura dan energy positif tubuh (Yela satu hari duk tengok & dengar benda
yg negative jerr so aura/energy yg ada dlm tubuh kita confirm makin lama makin week
dan hilang tu sbb buat kerja tak jadi2, asyik nak marah dan malas)
• Membuang aura negative @ ion2 negatif dlm tubuh
• Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan
• Meningkatkan tenaga batin (Bagus utk suami isteri)
• Anti gravity (so everything goes up! Faham-faham jela)
• Awet muda
• REMOVE RADIATION (kalau kat rumah ada ASTRO, WIFI & Microwave beware radiation
yg menyerap pada tubuh anda especially ASTRO & WIFI ALL THE TIME!!)


Tak perlu ke SPA
sbb tak de masa nak duk berejam2 kat situ, tak perlu beli kerusi massage yg beribu-riban, tak perlu lumur minyak satu badan stiap malam, tak perlu beli macam2 product therapy bagai dengan
BIO VELOCITY SLEEP MATE TIDURRRRRR SAJE
DERRRR!!!

Amacam syok tak Bio Velocity Sleep Mate ni..
Jom order sekarang untuk kegunaan sendiri ataupun bisnes...

Just PM or SMS/Call saya..

Anna Surie- 0176966598






Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm

Rabu, 17 Oktober 2012

0
Komen

Special Roadshow BVSM dan Keajaibannya...




Assalamualaikum semua....

Special Roadshow-Bio Velocity Sleep Mate malam semalam berakhirdengan jayanya...
Perkongsian ilmu dan pengalaman yang sangat bernilai dan mantapp dari Consultant HQ...Memang berbaloii datang..Kepada yang hadir dan juga telah menempah BVSM..Tahniaah..Anda membuat pilihan yang sangat tepat....

Ada cerita disebalik roadshow ini sebenarnya....Jeng Jeng Jennnggg!!!
Semalam saya menemani hubby ke Rengit..Cuaca kat sana sangat panasss..so kepala saya dilanda MIGRAINNNNN....dah lama x kena sejak berjumpa dgn BE...adoiii malam dah la ada programmm..masa tu terus buat DADA..supaya cepat baik dan cepat sampai umah sebab x nak lewt gi program..nak duk depan...Pukul 6.00pm btolak balik..jalan sangat jem..hujan lebat..wiper kete husband plak xnak function....Daku feel good je sebab dah DADA tadi..so tidur je lah..Tapi x boleh lena sgt sebab kepala dah mula pening dan nak muntah...Sampai rumah je terus muntah muntah...jam plak dah kul 7.30pm...terus mandi n bersiap..ingat nak sapu BE tapi x sempat...Alhamdulillah sampai kat stokis on time kul 8pm..Dapat duk depan skali....Alhamdulillah...

Memandangkan program masih belum mula..saya duk lepak jap tuk tenangkan kepala... Pastu DSM Kintan bawa naik BVSM empunya CDM Lin..apalagi terus ambik n pelukkk je BVSM tu...Datang plak orng lain nk rasa BVSM tu..terpaksa lah bagi dia orang..tapi tetap duk dekat ngan saya....Tak sampai 15 minit tangan rasa lenguh,kepala makin berdenyut..Tapi tetap feel good...Pastu CDM Lin panggil untuk foto shoot bersama BVSM n BBplus...Tengah syok2 amik gambar..sedar x sedar kepala saya dah x pening dan rasa loya dah hilang...cuma kepala je masih sakit lagi...Alhamdulillah...

Bila program dah start..saya tengok DSM Norlidah letak 2 BVSM di atas meja kat depan saya..saya dah mula syokkk...harap2 BVSM ni membantu untuk sihat dan fokus...Tak sampai setengah jam program bermula, borang order diedarkan..saya x nak isi sbb masih belum 100% teruja dgn BVSM..Lepas sejam...KeAJAIBAN berlakuuu...kepala saya dah langsung tak sakit...malah saya rasa sangat sihat dan bertenaga....Dah la CDM KY punya presentation tu best dan KELAKARRRR gilerr..tu pun terapi juga....Langsung x boring dan x mengantukk....Alhamdulillahhh...

Habis je program..terus ke belakang isi borang ORDER hehehe..tadi jual mahal kan...tak sabarnye untuk memiliki BVSM tu....coz sayalah manusia yang susah TIDUR...pas ni boleh TIDUR LENAAA!!!..mana taknya bapoknye bagus produk...BIZ mesti MELATOPP!! PITIH BANYOKKK!!!!

Tq Allah...Tq STG..Tq Hai-O...BVSM memang TERBAEEKKKK!!!!........(Panjang plak celoteh saya..tu tanda syok tak terkata hehehehe)....♥ ♥ ♥

Amacam syok tak Bio Velocity Sleep Mate ni..Jom order sekarang untuk kegunaan sendiri ataupun bisnes...

Just PM or SMS/Call saya..

Anna Surie- 0176966598


Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm

Selasa, 16 Oktober 2012

0
Komen

BAHAYA GARAM BIASA - CDM Lin kena skolah hehehe



Ini lah cikgu yg 'sekolah'kan CDM Lin...hiks... Kisahnya dia ke stokis utk beli garam buluh minum dan masak utk kawan yg mengajar satu sekolah, juga lactolite utk anaknya. Then CDM Lin kata 'cikgu, pandainya you jual garam buluh ya..' dia kata 'yer lohh, sebenarnya sy tak suka buat direct sale...tak pernah masuk pun, tapikan ini garam buluh sangat bagus leyy... dulu dalam masa 2 minggu, mesti ada masa sy pening kepala or migrain, mesti ada selsema dan bersin2, sebulan dua mesti ada demam... tapi lepas makan garam buluh semua clear leyy'

Pastu, mulut CDM Lin gegatal pi suggest dia utk campur garam masakan biasa dgn garam buluh masak...sb garam buluh masak ni tak masin sgt... Pastu, dia kerut muka dan tanya 'kenapa you suruh campur??' ooo... sb garam biasa ni pH dia 4.5 garam buluh ni 10-12pH...so kalau campur at least dapat la juga natural..tak la asidic sgt... Skali dia kata 'Haiya.... you tau tak bukan pasal asidic sahaja tau tapi.........ia SANGATTTT BAHAYA!! sodium sangat tinggi dlm garam itu tau... tau tak sodium tu boleh sebabkan darah jadi pekat..darah pekat jalan tak lancar, oksigen tak dapat pergi ke seluruh tubuh...bahagian yang tak kena darah akan kebas2 lama2 akan matikan sel! ia juga boleh sebabkan jantung bengkak, masalah koronari, tekanan darah tinggi. Juga boleh sebabkan water retention.. kalau jadi kat otak boleh sebabkan stroke tau!!
Eiii... sangat bahaya juga kalau bagi anak2 makan ini garam tau!! Sy sudah buang semua garam biasa dalam rumah tak mau guna lagi..... 

Oh ya ke?? tq for sharing ya CDM Lin n juga cikgu...sb sy pun tak tahu sesebelum ni...ngeee!!!  Insaf sekejap!!

Jommm!!! Bertukar ke Garam Buluh...

Untuk maklumat lanjut sila SMS / call saya di  016-7966598

@

 PM di facebook: Anna Surie (myamielanna)
@


Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm
0
Komen

Kalogen untuk Awet Muda






Kolagen merupakan sejenis protein yang sangat diperlukan oleh tubuh badan untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit. Secara kasar, 33% dari protein dalam badan adalah protein kolagen, dan 75% kulit terdiri dari kolagen. Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.

Kolagen juga terdapat pada kornea, kanta mata, salur darah, keratin (rambut dan kuku), tulang, tendon, rawan sendi, gigi, hati, tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti buah pinggang,jantung serta sistem limfa.

Kalogen Semakin Berkurangan

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.

Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik, pelembab kulit dan anti-penuaan.

Secara umumnya, kesan kekurangan kolagen adalan kesan-kesan penuaan seperti kulit kusam, berkedut dan kendur, pigmentasi kulit, cepat letih dan lesu, sakit badan dan sendi, mudah lupa, kurang penglihatan dan rambut semakin lemah dan kurang.




Menegangkan Kulit

Seringkali kolagen dikaitkan dengan kesihatan kulit manusia. Ia bersama-sama keratin menjadikan kulit kuat dan anjal. Kolagen menjadi kurang dengan bertambahnya usia, menyebabkan kulit menjadi berkedut. Oleh itu, tidak hairanlah sekiranya ramai yang mencari-cari sumber dalam usaha menangani kesan ketara penuaan pada kulit.

Selain itu, kolagen diperlukan dalam hal perubatan, turut dijual sebagai suplemen bagi melancarkan pergerakan sendi. Kadang-kadang digunakan dalam merawat dan mengubat kes-kes melecur yang serius. Bagi merawat kes melecur, ia digunakan bagi mencipta ganti kulit palsu.


Kepentingan Kolagen

Mengekalkan kelembapan dan mencegah kedutan - kolagen merupakan komponen utama dalam kulit kita. Ia mempertingkatkan penghasilan sel-sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembut dan membuatkan kulit lebih bercahaya. Kolagen juga efektif untuk menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan kulit.

Memulihkan masalah kulit - apabila kolagen disuntikkan ke dalam kulit yang terluka, ia akan menstimulasikan pertumbuhan sel-sel kulit baru dan menyediakan perlindungan kepada kulit. Kolagen sangat efektif untuk memulihkan parut, pengecutan ephithelium, kedutan dan garis-garis halus.

Mencantik dan menyuburkan rambut - nutrisi dalam kulit kepala sangat penting untuk memelihara kesihatan rambut. Kandungan kolagen dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis, rambut dan kuku. Kekurangan kolagen menyebabkan rambut kering dan bercabang, manakala kuku menjadi kusam dan mudah pecah.


Menegangkan payudara - kesan kolagen untuk menegangkan payudara sudah pun diketahui umum. Payudara sebenarnya terbentuk oleh jaringan-jaringan penyambung dan kumpulan lemak yang berperanan sebagai penyokong bagi pembentukan payudara. Kolagen bertindak dengan protein polisakarida untuk membentuk satu jaringan yang kuat untuk menyokong dan menegangkan payudara.

Menguatkan tulang - penyatuan kolagen yang secukupnya adalah penting untuk membentuk kerangka tulang yang kuat. Oleh itu,kolagen juga dikenali sebagai kerangka tulang. Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca daripada kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium, magnesium dan fosforus hanya 20%. Pengambilan kalsium tambahan sebenarnya tidak dapat menangani masalah tersebut. Hanya dengan pengambilan kolagen yang mencukupi dapat mengembalikan kepadatan tulang yang normal, dan juga dapat memperlambatkan osteoporosis.

Mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi - kolagen dapat merapatkan sel-sel dan mempercepatkan pembentukan sel-sel baru. Dengan fungsi ini, ia secara efektif dapat mencegah pengumpulan pigmen dan racun, membantu mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi.

Melambatkan proses penuaan kulit - seiring dengan peningkatan usia dan gaya hidup yang sibuk, kandungan kolagen dalam kulit akan semakin berkurangan dan kerana itu, kulit menjadi kering dan kusam. Pengambilan kolagen secara berterusan dapat membantu kulit untuk menyeimbangkan semula kolagen yang berkurangan.


Sumber Kolagen

Kolagen boleh diperolehi daripada banyak sumber, antaranya ialah :

* lembu (bovine) – diternak secara tertutup contohnya di Australia dan New Zealand
* khinzir (porcine origin)
* haiwan laut – contohnya ikan, gamat, sirip jerung
* tumbuhan – contohnya kacang soya, buahan citrus
* yak – produk dari China
* manusia – plasenta, janin yang digugurkan

Oleh itu, adalah amat penting untuk memastikan sumber kolagen adalah daripada sumber yang halal. Antara sumber kolagen terbaik ialah kolagen bersumber ikan laut dalam, kerana mempunyai nilai protein yang tinggi dan jauh daripada pencemaran.

Dapatkan kolagen ikan laut dalam >> BB Plus Collagen



Untuk maklumat lanjut sila SMS / call saya di  016-7966598
@
 PM di facebook: Anna Surie (myamielanna)
@
<<<KLIK DI SINI>>>


Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm

Rabu, 10 Oktober 2012

0
Komen

Pelapik Tilam Bio Velocity (Bio Velocity Sleep Mate)






Medan Tenaga Manusia

Matahari adalah sumber tenaga yang menggerakkan kesemua kehidupan dalam bumi.  Benda hidup adalah makhluk yang bertenaga, atom-atom dan elektron-elektron di dalam badan kita menghasilkan satu aliran medan tenaga di mana ia membekalkan tenaga yang mencukupi untuk sel-sel badan bekerja pada tahap optimum.  Dengan kata lain, tenaga adalah daya hidup dan ia adalah sumber kesihatan dan semangat manusia.

Keseimbangan tenaga adalah berdasarkan kewujudan corak tenaga di dalam dan di sekeliling  badan yang membentuk satu matrik yang digunakan oleh badan untuk mengekalkannya dalam keadaan 'sihat'. Medan tenaga manusia dibentuk untuk mengekalkan kesihatan badan. Sel-sel badan berkomunikasi di antara satu sama lain melalui gelombang (frekuensi) yang unik kepada setiap orang.  Semua tisu seperti kulit, hati, tulang dan organ2 lain mempunyai tenaga dan beresonan ke atas frekuensi tersendiri.  Bioresonans bermakna mengedarkan semua frekuensi yang diperlukan untuk rangsangan dan penyelarasan organisma yang muktamad.

Bagaimanapun, pemodenan kini telah membawa kepada kemerosotan medan tenaga manusia secara mendadak. Gaya hidup yang penuh tekanan, penggunaan alat elektronik yang meluas, pencemaran alam, makanan yang tidak seimbang, gaya hidup yang buruk serta toksin2 yang dihisap telah membawa ketidakseimbangan frekuensi elektromagnetik atau medan tenaga.  Dengan ini sekatan tenaga dihasilkan justeru mengganggu pengaliran tenaga utama atau daya hidup. Masalah kesihatan kronik mula timbul dan menjadikan badan sukar untuk menyembuhkan diri.


Tidur yang berkualiti

Manusia telah menghabiskan 1/3 daripada masa mereka dalam tidur; oleh itu, tidur dan rehat yang berkualiti adalah penting untuk kesejahteraan kita.  Ia penting untuk kesihatan fizikal dan mental, dan untuk mengoptimakan fungsi-fungsi harian kita.  Apakah itu tidur yang berkualiti? Tidur yang berkualiti bermakna mempunyai jangka masa rehat yang cukup serta mendalam yang membolehkan seseorang sedar selepas bangun dan segar sepanjang hari.

Semasa badan berehat, semua sel badan akan diperbaharui dan dibebaskan, kerja2 pembaikan ke atas kecederaan dan penyakit2 akan dijalankan; aktiviti2 otak yang mengawal emosi, proses membuat keputusan dan interaksi sosial dihentikan, bagi membolehkan kita mengekalkan emosi dan fungsi2 sosial yg optima semasa kita bangun.   Tidur juga turut menguatkan minda dan kesedaran, membolehkan kita rasa bertenaga dan lebih berjaga secara fizikal.

Malah ia juga meningkatkan daya ingatan dan keupayaan belajar; mengurangkan tekanan, rasa bimbang dan kerisauan.  Tidur yang berkualiti mampu menjaga kesihatan hati dan mengurangkan risiko kemurungan.




BV SLEEP MATE @ LAPIK TIDUR BV 


Kita boleh memulihkan keseimbangan dan kesihatan dengan mudah menggunakan kuasa penyembuhan BV Sleep Mate.  Pelapik tilam ini dibuat khas untuk  memenuhi keperluan individu. Menggunakan teknologi daripada Jerman (sama macam Premium Beautiful). BV Sleep Mate menolong membetulkan frekuensi yg tidak harmoni, meneutralkan gelombang berbahaya sambil menguatkan gelombang positif yang membentuk aura yang sihat dalam organisma.

Dengan mempengaruhi pengaliran tenaga, kita boleh menyihatkan badan dengan mencapai tahap kesihatan yang sempurna, mengimbangkan dan meningkatkan keseluruhan aktiviti badan  dan minda. Apabila bangun drpd tidur, kita lebih cergas dan bertenaga.   Dalam penggunaan  jangka masa panjang, ia memberi manfaat kepada badan di mana ia boleh mengekalkan kesihatan, meningkatkan sistem imun dan juga memberi hidup yang berkualiti.


Keistimewaan BV Sleep Mate:


Meningkatkan metabolisme
Mengaktifkan fungsi2 sel
Menggalakkan peredaran darah
Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
Meningkatkan tahap medan tenaga
Menstabilkan emosi, mengurangkan tenaga dan desakan
Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
Bersemangat dan bertenaga
Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semulajadi
Mengimbangi  dan mengharmonikan fungsi2 fizikal
Melegakan kepenatan dan kesakitan
Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
Menggalakkan fungsi jantung
Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti 


 BV Sleep Mate  juga sangat bermanfaat terhadap masalah  :

Melegakan sakit kepala, haid, sakit perut, menghilangkan kesakitan otot, melegakan sakit gastrik, melegakan sakit belakang, menolong ketegangan leher dan melegakan rasa kebas.

Penjagaan BV Sleep Mate 
Boleh dicuci setahun sekali menggunakan bahan pencuci kain yang berorganik, menggunakan tangan secara lembut dan dikeringkan di bawah matahari.  Dicadangkan cuci di kawasan yang terkena kotoran sahaja.

Cara guna 
Bukakan dan letakkan BV Sleep Mate di atas tilam. Letakkan empat tali elastik disetiap sudut tilam.  Boleh juga digunakan seperti selimut.

Contoh ujian klinikal yang menunjukkan bahawa terdapat peningkatan tahap tenaga ke atas  subjek yang signifikan selepas menggunakan  BV Sleep Mate.  (Sila klik image untuk lebih jelas)




Jom dapatkan Bio-Velocity dari konsultan Smart Tycoon yang terlatih. Kami akan memberi kaedah perubatan Islam menggunakan pelapik tilam yang istimewa ini...

Anda yang berminat untuk menjadi sebahagian dari Smart Tycoon Big Happy Family juga hubungi saya :

Anna Surie; 0167966598


Anda Suka?? Klik LIKE n SHARE!!!...Anda berminat?? Terus ke E-Shop@Online Order!!!..Tqvm